076 549 84 21
 

Persoonlijk Leiderschap: Yoeri's ontdekkingstocht naar zichzelf en wat hij wil

Vol enthousiasme ging Yoeri Pfaff aan de slag als consultant en tribe leader bouw, infra en techniek bij Roger. De vraag of zijn rol binnen de organisatie ook daadwerkelijk was wat hij wilde, maakte dat hij uiteindelijk naar zijn werkgever stapte om hier een antwoord op te vinden. Zijn werkgever bood hem aan het traject Persoonlijk Leiderschap te volgen bij Verschoor & Oudshoorn.

Het programma paste bij mij en mijn behoeften

Ondanks dat Yoeri het erg naar zijn zin had bij Roger, stak de vraag ‘Maar wil ik dit eigenlijk wel?’ toch de kop op. Deze vraag kon hij niet beantwoorden, maar hij wist ook niet goed waarom hij dat niet kon. Hieruit is de bredere hulpvraag ‘Wie ben ik en wat wil ik?’ ontstaan. Yoeri wilde zichzelf graag beter begrijpen, zodat hij betere keuzes kon maken, zowel zakelijk als privé.

Niet alleen Yoeri, maar meerdere van zijn collega’s hebben het traject Persoonlijk Leiderschap bij ons gevolgd. Hij peilde bij hen dan ook hoe zij het traject hebben ervaren. "Ze waren heel positief. Toen ze aanhoorden waar ik tegenaan liep, zeiden ze dat dit traject zeker past bij mij en mijn behoeften."

Alles viel op zijn plek

Yoeri volgde het coachprogramma Persoonlijk Leiderschap van februari 2023 tot en met februari 2024, samen met coach Eva Tukker. De samenwerking met haar ervoer hij als erg prettig. “Ik koos voor Eva omdat ze een achtergrond als psycholoog heeft. Ik had het idee dat mijn vraagstuk daar raakvlakken mee had. Ze heeft me gedurende het hele traject goed geholpen. We hebben erg fijne gesprekken gehad en ze kon me een goede spiegel voorhouden, wat ik allemaal als erg positief heb ervaren.”

Als Yoeri terugkijkt op de coaching, bestempelt hij de verdiepingsfase als meest waardevol. In deze fase vormde hij zijn kompas en maakte hij een reis naar vroeger om te kijken waar zijn gedrag en overtuigingen vandaan kwamen. Toen viel er voor hem ontzettend veel op zijn plek en kon hij vrij snel zijn nieuwe gedrag oefenen en zijn doelen behalen.

Ik voel beter en ik voel me beter

Het programma Persoonlijk Leiderschap heeft Yoeri veel opgeleverd. “In algemene zin ben ik nu beter in staat om naar mijn gevoel te luisteren en dit te uiten. Ik voel beter en ik voel me beter!”

Op zakelijk gebied ervaart Yoeri nu veel meer plezier in zijn werk. Doordat hij inzicht heeft gekregen in wat zijn waarden, talenten en krachten zijn, werd voor hem bevestigd dat hij op de juiste plek zit bij Roger. Ook heeft het traject hem geholpen te genieten van hetgeen wat hij doet. En dat bleef niet onopgemerkt. “Toen ik al een tijdje bezig was met het traject, kreeg ik van de mensen om mij heen teruggekoppeld dat ik veel meer plezier en rust uitstraal.” Het stukje rust hing grotendeels ook samen met het niet weten wat hij wilde, wie hij was en dat hij het moeilijk vond om naar zijn gevoel te luisteren. Dit bracht hem erg veel onrust; hij zat constant in zijn hoofd. Nu hij zijn eigen fundament helder heeft en beter voelt, ervaart Yoeri veel rust in zijn hoofd, maar ook in zijn doen en laten.

Voor het eerst op solo reis

Het traject heeft er niet alleen voor gezorgd dat Yoeri zichzelf beter heeft leren kennen en meer plezier in zijn werk ervaart, het heeft ook privé veranderingen teweeg gebracht. Zo maakte hij tijdens het traject zijn allereerste solo reis naar Lissabon! Hij was nog nooit alleen op vakantie gegaan en wist niet waarom niet. Tijdens deze reis leerde Yoeri zichzelf nog beter kennen en kwam hij erachter dat hij bepaalde overtuigingen en bagage van vroeger in zijn hoofd had zitten, waardoor hij deed wat hij deed. “Een van die overtuigingen was dat alleen op reis gaan helemaal niets voor mij is. Maar toen dacht ik: ‘Waarom zeg ik dit eigenlijk?’ Ik vond het natuurlijk ook wel spannend om die stap te maken, maar het is erg goed bevallen. Het is echt een kroon op mijn ontwikkelavontuur!”

Ook op zoek naar jezelf?

Wil jij net als Yoeri jezelf beter leren kennen, zodat je op basis daarvan betere keuzes kunt maken in je loopbaan en je dagelijkse leven? Dan is ons coachprogramma Persoonlijk Leiderschap zeker wat voor jou.

Ik vond het erg fijn dat je voor een langere periode met jezelf aan de slag gaat. Dat geeft echt de tijd om er rustig over na te denken, eraan te werken en écht verandering teweeg te brengen. Ik durf oprecht te stellen dat ik echt ben veranderd dankzij dit persoonlijk leiderschapstraject.” – Yoeri Pfaff.

Yoeri PL ervaringsverhaal