076 549 84 21
Toon alle items

Business as unusual

Tja, wat zullen we zeggen… het zijn bijzondere tijden. Zoals een klant treffend omschreef: ‘We hebben nog nooit voor hetere vuren gestaan’. We worden gedwongen uit onze patronen en voorkeuren te treden en dat is behoorlijk confronterend. De veranderingen gaan sneller dan we ons kunnen aanpassen en onze behoefte aan controle en zekerheid wordt grof geweld aangedaan.

Zie jij het nog zitten?
In alle eerlijkheid, wij waren ook even van slag. Maar na de eerste shock en de inzichten die we vanuit deze volledige stilstand hebben gekregen, zien we ook goede kanten. Ons bedrijfsmotto is Ontketen je kracht! en dat lijkt nu meer dan ooit van toepassing. Wie deze crisis benadert vanuit kansen, ziet dat de functie ervan is dat het al onze patronen, beperkingen en andere ‘ketens’ heeft doorbroken. Als je gedwongen wordt te overleven gelden er andere wetten en worden onder druk zelfs onveranderbare zaken vloeibaar. Ook in onze gedachten en in ons gedrag. En dat biedt ruimte voor ontwikkeling en groei…

Het ‘nieuwe normaal’ maken we samen
We zullen met z’n allen moeten nadenken over het ‘nieuwe normaal’ en dit gaat verbazend snel de afgelopen dagen. Oplossingen worden beter wanneer alle betrokkenen input kunnen leveren en gehoord worden, dus we hebben voortdurend contact met klanten en relaties.
• Hoe kunnen we elkaar helpen?
• Wat hebben we samen los te laten en te winnen bij deze veranderingen?
• En hoe geven we samen de toekomst vorm?

Mooie vragen die we in normale tijden ook stellen, maar op een of andere manier nu tot veel betere antwoorden leiden. Voor ons een bevestiging dat samenwerking en aandacht voor elkaar van levensbelang is. Zeker nu!

En nu? Onze tips en adviezen

  1. Gebruik deze tijd om keuzes te maken en ballast af te gooien.
  2. Probeer de situatie ook te zien als een versneller van positieve verandering en kansen voor jouw eigen ontwikkeling.
  3. Durf te leunen op anderen en haal je wisselgeld op. Iedereen zit maar op elkaar te wachten, terwijl iedereen elkaar nodig heeft.
  4. Beeld jezelf in hoe deze situatie kan leiden tot een positieve uitkomst; als je het kan bedenken kan je het ook doen!
  5. Vlucht niet weg voor je angsten, zorgen of twijfels maar onderzoek ze en kijk ze recht in de ogen. Jij bent sterker dan dit spook in je hoofd!
  6. Let goed op en leer van de mensen die je nu ziet als sterke leiders. Dit is beter dan welke leiderschapstraining dan ook.
  7. Investeer actief in je energie en besteedt deze aan wat je kan DOEN. Veel energie gaat verloren aan zaken waar je geen invloed op hebt. Zonde…
  8. Bel ons om samen te kijken wat we kunnen doen, dan komen we allebei veel verder.

Zet hem op en ontketen je kracht! Wij staan voor je klaar.

Team Verschoor & Oudshoorn