076 549 84 21
Toon alle items

Er bestaan een hoop verschillen tussen mensen. De ene persoon is beter met taal en de ander weer met cijfers. Soms zijn mensen ook beduidend minder goed in iets en wordt dat apart onderzocht of benoemd. Voorbeelden daarvan zijn dyslexie of dyscalculie. Het behoort niet tot onze expertise om hier apart op te testen. Het uitgangspunt van Verschoor & Oudshoorn is om iedereen recht te doen. Dat wat bij je hoort (waar je goed én minder goed in bent) neem je mee naar een assessment en neem je ook mee naar je werk. Met andere woorden, dat wat bij je hoort, maakt onderdeel uit van je repertoire en is niet los te zien van je functioneren. Bepaalde testen die we inzetten hebben een tijdscomponent, die nodig is voor de vergelijking met de relevante normgroep. Bij het maken van dit type testen geldt ook, dat wat bij je hoort, neem je mee in je prestatie op de test. Vervolgens is het belangrijk om de uitkomsten van alle testen te duiden. Wat betekenen de uitkomsten in relatie tot het voorspellen van toekomstig functioneren? De context is daarin een hele belangrijke factor en die bespreken we dan ook uitgebreid met de kandidaat en met de opdrachtgever.

Dit betekent…

  • Dat we zorgen dat we mensen op hun gemak stellen zodat ze optimaal tot hun recht komen.
  • Dat we bij aanvang van het assessment bespreken of er bijzonderheden zijn waar we, al dan niet, rekening mee moeten en/of kunnen houden bij het assessment.
  • Dat we mensen met dyslexie of dyscalculie niet meer tijd kunnen geven op een tijdgebonden test omdat we dan gaan schuiven met de norm en geen zinvolle uitslag krijgen.
  • Dat we zorgvuldig bespreken wat uitslagen op testen op zichzelf én in de context van een functie of loopbaan betekenen.
  • Dat het altijd goed is om voorafgaand aan een assessment aan te geven of er sprake is van dyslexie of dyscalculie.

 

Heb je verder vragen over dit thema? Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen contact met je op.

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn hierop van kracht.