076 549 84 21
Toon alle items

“Zes van de tien medewerkers vertrekt binnen twee jaar bij een nieuwe werkgever en 15% maar liefst binnen één jaar. Maar liefst 30% van de organisaties kan al lange tijd niet de goede mensen vinden om hun vacatures te vullen.”
(HR Praktijk, 11-2-14)

Het vinden van de juiste kandidaat wordt voor sommige functies steeds lastiger. Dat levert druk, frustratie en onnodige kosten op. De misfit komt voort uit scheve verwachtingen, beeldvorming en eisen van zowel werkgever als werknemer ten aanzien ervaring, opleiding en werksfeer. Organisaties kiezen ervoor, vaak onder druk, om  genoegen te nemen met het aanbod dat ze hebben. Hierdoor zijn ze steeds minder in staat hun doelstellingen te realiseren bij gebrek aan de juiste expertise, blijkt ook uit onderzoek (HR Praktijk, 11-2-14). Bovendien levert het een vertraging op in het wervingsproces. Dat kan niet de bedoeling zijn.


Assessments als onderdeel van het wervingsproces

Gelukkig zien bedrijven steeds vaker de meerwaarde van een gedegen assessment in, zowel op korte als op lange termijn. U krijgt op de korte termijn een objectieve beoordeling van de geschiktheid van de beoogde kandidaat. Een objectieve toetsing op inhoudelijke en persoonlijke aansluiting met de functie, de directe werkomgeving (leidinggevende, team, afdeling, klanten) en de organisatiecultuur  geeft zicht op het groeipotentieel van de kandidaat en de haalbaarheid van de organisatiedoelstellingen op de (middel)lange termijn. Tevens krijgt de kandidaat een goed beeld van de identiteit van de organisatie.


Wat betekent het voor u als HR professional?

   *    U profiteert van een grotere effectiviteit en efficiency van het wervingsproces
   *    U reduceert het afbreukrisico en de kosten van een misfit met een kandidaat  
   *    U krijgt veel informatie en feedback die u als partner in de organisatie versterkt

Wilt u reageren of meer weten over high quality assessments? Laat uw gegevens hier achter. Wij nemen contact met u op.

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn hierop van kracht.