076 549 84 21
Toon alle items

Ik mag weer op reis! Deze keer ga ik met mijn backpack een aantal weken door Sri Lanka heen trekken. Dit gaat gepaard met heel veel voorpret, maar vraagt natuurlijk ook om enige voorbereidingen, van welke sommige al een paar weken geleden zijn gestart. Vaccinaties bijwerken bijvoorbeeld, doe je idealiter niet een dag van tevoren. Als je je voor hepatitis A na 6 tot 12 maanden opnieuw laat inenten ben je bovendien niet 3, maar 25 jaar lang beschermd. Dat geeft te denken. Voor mij is dat gelukkig goed geregeld, dus wacht alleen het inpakken nog. Gisteren heb ik een dappere eerste poging gedaan, maar het blijft lastig om te bepalen wat ik nodig ga hebben. Heb ik echt die 3 boeken en die 4 bikini’s nodig? En is die stijltang enkel pure luxe, die ik mee moet zeulen maar uiteindelijk niet ga gebruiken? Waar hecht ik nou eigenlijk waarde aan? Materieel goed bij me hebben, of me zonder extra kilo’s vrijer kunnen bewegen en genieten van mijn reis?

Ditzelfde principe is ook terug te voeren op je werk. Veel mensen die bij ons aankloppen hebben het idee dat ze zich op een kruispunt in hun carrière bevinden, maar hebben geen flauw idee welke richting ze op moeten. Of willen, want het nemen van een volgende stap kan heel bevrijdend, leuk en inspirerend zijn. Maar dan moet je wel weten wie je bent, wat je wilt en wat jouw talenten zijn. Want backpacken kan voor mij het einde zijn, ik heb een aantal vriendinnen die enkel voor een viersterrenhotel gaan. Elk persoon is anders en dat vertaalt zich naar verschillende optimale reizen, hobby’s en ook banen.

Op zakelijk vlak is het belangrijk om eerst goed inzicht te hebben in jouw eigen professionele profiel, waarbij ook de persoon achter de professional wordt meegenomen. Dat is het startpunt van je reis; van daaruit ga je richting bepalen en focus aanbrengen. En net zo goed als dat ik momenteel wik en weeg tussen verschillende kledingstukken, kun je ook werk verdelen in verschillende elementen waar je al dan niet voor kunt kiezen. Denk bijvoorbeeld niet alleen aan de functietitel, maar ook aan de branche, de grootte van de organisatie, de heersende cultuur en toekomstperspectieven. Je begint dus bij het begin; jezelf leren kennen. In mijn rol als loopbaanadviseur bij Verschoor & Oudshoorn help ik mensen bij die eerste stap. 

Rugzak ik ga op reis en neem meeWat mij vooral is opgevallen in de trajecten die ik met mensen heb doorlopen, is dat het met name de persoonlijke drempels zijn die hen tegen houden. Onontgonnen terrein durven onderzoeken, het lef hebben om patronen en de zekerheid en vertrouwdheid van bijvoorbeeld een vaste baan of duidelijke opbouw in CV en werkervaring los te laten, zijn daarbij cruciaal. Ik help mensen om hun nieuwsgierigheid te prikkelen en deze om te zetten naar acties, waar zij zelf niet 1-2-3 aan denken. “Gooi die vacatures het raam uit!” riep ik laatst tegen één van mijn coachees. Wanneer mensen via minder conventionele routes hun mogelijkheden onderzoeken, komen er soms zelfs banen voorbij waar zij nog nooit van gehoord hebben of een positie die nog niet openbaar is gemaakt, maar die perfect past. Net als bij reisvaccinaties, gaat dit hele proces vaak in etappes en dat is helemaal niet erg. Daar pluk je later juist de vruchten van, doordat je niet alleen een nieuwe baan hebt gezocht maar tegelijkertijd aan je persoonlijke groei hebt gewerkt. Er is meer ruimte dan je denkt en dat leidt tot prachtige kansen en mogelijkheden. In een traject bij Verschoor en Oudshoorn doe je dit niet alleen, maar wel zelf. Het is immers jouw loopbaan en op het eind van de rit ook jouw succes. 

Ik heb inmiddels besloten dat die stijltang toch niet helemaal aansluit op het soort reis die ik ga maken. En daar ben ik achter gekomen door het schrijven van een blog, een niet geheel voor de hand liggende route maar blijkbaar voor mij wel een effectieve! De komende weken ga ik genieten van mijn rondreis en ik hoop daarna weer veel mensen te mogen begeleiden in hun zoektocht naar de ideale baan! 

Verschoor & Oudshoorn, september 2016

 

Reageren? Neem Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. op met Veerle.

Foto Veerle

Wil je meer weten over onze loopbaanprogramma's ? 

Bel 076 549 84 21 of laat hieronder je gegevens achter.

Wij nemen dan contact op met jou.

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn hierop van kracht.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.