076 549 84 21
Toon alle items

Een sterker team

In onze teamtrajecten werken wij met twee methodieken die gedurende het gehele traject terugkomen: Insights Discovery en het Lencioni teammodel. De combinatie van deze twee methodieken is zeer effectief omdat de persoonlijke ontwikkeling direct is gekoppeld aan teamontwikkeling en omdat er zowel aandacht is voor de onderlinge verbinding maar ook de inhoudelijke aanpak. Stap één wordt gedaan met Insights Discovery - het vergroten van zelfinzicht en zelfkritisch vermogen. Hierna komt het Lencioni teammodel aan bod. Wat houdt deze methodiek nu eigenlijk in?

Het Lencioni teammodel geeft inzicht in de manier waarop teams zich ontwikkelen en welke thema’s per teamfase centraal staan. De basis van ieder succesvol team wordt gelegd met onderling vertrouwen en openheid. Zonder dit fundament is het niet mogelijk om samenwerking aan te gaan, constructieve conflicten te hebben en kwalitatief goede besluitvorming toe te passen. Vervolgens wordt het commitment van de teamleden verkend door hun persoonlijke drijfveren en doelen te verbinden aan de kaders en doelen van de organisatie. Na deze fase wordt de aandacht verlegd van het team zelf naar de concrete aanpak in het realiseren van de organisatiedoelstellingen. Teamleden krijgen zicht op hun eigen verantwoordelijkheid en bijdrage aan de teamdoelen en zij vergroten hun zelfsturend vermogen. Het leveren van teamresultaat is de laatste fase; het team presteert op een hoog niveau en is voortdurend bezig met verbetering en borging van prestaties.

Door teamontwikkeling volgens deze route vorm te geven, worden teams stabieler en veerkrachtiger en werken ze niet alleen aan prestatieverbetering, maar ook aan continu leren. Uiteindelijk geeft dit een duurzame performance in plaats van een team dat leeft van deadline naar deadline.

Teamontwikkeling VO

Aan de slag met Lencioni en je team?

Als je zoekt naar meer inzicht in je team en de samenwerking tussen de teamleden, dan is het Lencioni teammodel een waardevol instrument. Je kunt er bij ons van proeven tijdens de interactieve workshop Met je team naar de top! Wij bieden je met deze workshop een denkkader en praktische tips om direct aan de slag te gaan. Wil je hier meer over weten? Neem dan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.contact met ons op.

Ook kun je de vragenlijst van Lencioni invullen. Doormiddel van deze vragenlijst krijg je meer inzicht in welke fase voor jouw team de uitdagingen liggen. Wij geven je advies over hoe jij met je team constructief aan de slag kunt gaan zodat je team nog beter wordt!

Wil je meer weten over Lencioni?

Laat hier je gegevens achter, wij nemen binnen 12 uur contact op.

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn hierop van kracht.