076 549 84 21
Toon alle items

Bij Verschoor & Oudshoorn bieden wij verschillende soorten assessments aan. Een daarvan is het Selectieassessment. Een Selectieassessment wordt vaak ingezet om de werkgever te ondersteunen bij het nemen van een weloverwogen beslissing over welke kandidaat het meest geschikt is voor de functie.

Een Selectieassessment geeft in de basis een persoonlijk en professioneel advies over de match tussen de kandidaat, de functie en de organisatie. Dat gaat over willen, kunnen en zijn. Dus naast dat iemand de juiste competenties laat zien, kijken wij met dit assessment ook heel bewust of iemand er gelukkig van wordt.

Zowel interne kandidaten als kandidaten van buiten de organisatie kunnen een Selectieassessment aangeboden krijgen. Vaak zijn er al een aantal gesprekken met één of meerdere kandidaten geweest, maar zoekt men toch nog een stukje bevestiging om zo te kunnen gaan voor die duurzame match. Het verkrijgen van een objectief beeld van de professional kan meespelen bij het inzetten van een Selectieassessment. Ook bij kandidaten merken wij dat zij dit type assessment zelf waarderen, omdat zij zelf bevestiging krijgen in hoeverre een volgende loopbaanstap in de juiste richting wordt gezet.

Een Selectieassessment: startpunt voor groei

Een Selectieassessment is prettig voor een organisatie, want je vermindert de risico’s op een mis-match. Daarnaast geeft het ook een mooi startpunt weer van waar een professional instapt. Hoe lang duurt het voor iemand op vlieghoogte is en wat kan je als organisatie doen om dit succesvol te laten verlopen? Ons Selectieassessment geeft antwoord op deze vragen. Ook voor de kandidaat is het Selectieassessment waardevol. Wat voor de organisatie geldt wat betreft het startpunt, geldt dit natuurlijk ook voor de professional: hoe maak ik mijn rol tot een succes?

Een Selectieassessment: het programma

Het programma voor ons Selectieassessment bestaat 3 onderdelen:

  1. Vragenlijsten en tests
  2. Praktische opdrachten (rollenspel, presentatie, simulatie etc.)
  3. Interview

Dit programma kan online, offline of in een combinatie hiervan worden doorlopen. Dit stemmen wij altijd af met de organisatie en de kandidaat. Afhankelijk van de gekozen vorm duurt een assessment een halve of een hele dag. Bij ons wordt het Selectieassessment afgenomen door een A&O Psycholoog (aangesloten bij het NIP).

Benieuwd naar de hele procesbeschrijving van een assessment, of wat je als kandidaat kunt verwachten? Vraag Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. de informatie aan.

Een Selectieassessment bij Verschoor & Oudshoorn

Een Selectieassessment bij Verschoor & Oudshoorn is meer dan alleen een uitspraak over geschiktheid. Wat kun je verwachten?

  • Rapporten zijn helder, duidelijk en concreet. Duidelijk advies, geen mitsen en maren of om de hete brij heen draaien
  • Een concreet ontwikkeladvies voor passende vervolgstappen (zowel bij een positieve als negatieve uitspraak)
  • Persoonlijke aandacht en begeleiding door de adviseur
  • De mogelijkheid om vragenlijsten thuis voor te bereiden om de dag zelf minder intensief te maken
  • Laagdrempelig en goede sfeer op ons kleinschalige kantoor

Wil je meer weten over onze assessments, of heb je interesse in een vrijblijvende kennismaking? Wij horen graag van je!

Voorbeeldrapport   Aanvraag Assessment   Vrijblijvend Intakegesprek