076 549 84 21
Toon alle items

Stel, je wilt leren hoe je overtuigend een presentatie kan geven. Je meldt je aan voor een training en dat is een succes: je hebt een leuke dag gehad met concrete tips. Ook heb je kunnen oefenen. Drie weken later is het zo ver: er staat een presentatie gepland! Je gaat je voorbereiden, maar merkt dat je al een aantal tips niet meer zo helder hebt. Logisch, want leren presenteren doe je niet in één dag!

Om iets echt onder de knie te krijgen, moet je investeren: in tijd en inspanning. Een eendaagse training geeft je eerste inzichten en een eerste kennismaking met nieuwe vaardigheden, maar het echte werk moet gebeuren na de training en dat is aan jou. En dat kan pittig zijn. Dat betekent niet dat een training weggegooide tijd is. Het is namelijk heel waardevol om inzichten in groepsverband te krijgen. Met de ondersteuning van een trainer, maar ook met input van andere deelnemers, kan je de kennis en vaardigheden goed op jezelf toepassen. Ook kan er in de training een uitstapje worden gemaakt naar een behoefte die oppopt, wat je net even dat stukje geeft wat je nodig hebt om de vertaalslag naar jezelf te maken. Om deze inzichten om te zetten naar duurzaam en krachtig gedrag, heb je meer tijd nodig. Een blended leertraject kan je hierbij helpen.

Wat is blended learning?

Blended learning (blended leren) betekent dat je verschillende leerinterventies gebruikt in een leertraject. Dat kan bijvoorbeeld door online en offline leervormen te combineren, maar blenden kan ook door een coaching met een training te combineren of een Job aid met een intervisie. Blended learning helpt enorm bij het borgen van kennis, vaardigheden en inzichten. Het geeft de mogelijkheid om leren te continueren en op verschillende manier te leren. Beiden noodzakelijk om iets echt te laten beklijven. Blended leertrajecten bieden we bij Verschoor & Oudshoorn al een tijdje aan door coaching met een training te combineren. Nieuw bij Verschoor & Oudshoorn is dat we blended learning nu ook aanbieden door online met offline leren te combineren. Dat doen we op twee manieren: je kan een klassikale training met een online learning journey combineren, of een online learning journey met persoonlijke sessies mixen.

Mix 1: een klassieke training met een online learning journey
Waar een training in één keer alle informatie overdraagt, verleng je met blended het leerproces. Dat maakt dat je in een training minder aandacht hoeft te besteden aan theorie. Die tijd kan je heel goed gebruiken om de vertaling te maken naar de praktijk. Dat maakt een training nuttig, naast leuk. Ander voordeel: als je online met offline combineert, dan kan je jouw leerproces voortzetten op de momenten dat het jou goed uitkomt, onafhankelijk van plaats en andere mensen. Ook werk je met blended learning door middel van verschillende leervormen, waardoor het goed aan kan sluiten op verschillende leervoorkeuren.

Mix 2: online learning journey met persoonlijk contact
Als zelfstandig leren goed bij je past, dan kan je ook kiezen om een learning journey zonder training te volgen. De mix met offline maak je dan door middel van de persoonlijke sessies tussendoor. Op deze contactmomenten kan je sparren met een van ons. Dan kan je extra vragen stellen en de stof vertalen naar jouw context.

Mixen met mensenwerk 

De rode draad in onze blended leertrajecten is persoonlijk contact. Dit zien we namelijk als de basis, iets vanzelfsprekends, wat onmisbaar is in een ontwikkeltraject. Jouw persoonlijke context is belangrijk om mee te nemen om jouw ontwikkeltraject te laten slagen. Het Copy Pasten van informatie geeft iedereen dezelfde kennis, maar niet dezelfde vaardigheden. Het kan best lastig zijn om nieuwe informatie toe te passen op jouw persoonlijke context. Feedback is essentieel als je wilt leren, en om goede feedback te ontvangen heb je iemand nodig die jou ziet en hoort.
Want eerlijk is eerlijk: het voordeel van eigen tijd, eigen plaats en eigen manier is eigenlijk ook een nadeel. Het vraagt van je om gedisciplineerd te werken. Heb je een drukke dag, week of maand, dan schuift leren automatisch naar de achtergrond. Om goed te kunnen leren heb je nou eenmaal rust en volledige aandacht nodig. Een uitstapje naar het checken van je mail of je Instagram is zo gedaan. Je moet jezelf goed kunnen motiveren, en zelfstandig leren moet bij je passen. Een ritme en een stok achter de deur helpt hierbij.

Het ritme bieden we je door elke learning journey te starten met een advies hoe je deze het beste kan doorlopen. Zo ga je niet te snel (want dan heb je alsnog geen verlenging van leren), maar ook niet te langzaam (dan blijft de inhoud niet plakken). Ook geven we je altijd opdrachten om in de praktijk uit te voeren, zodat we je helpen daadwerkelijk ander gedrag te laten zien. De stok reiken we je aan door het persoonlijke contact en de feedback op deze opdrachten.

Blended learning bij V&O

Blended learning in de vorm van online en offline, houdt bij Verschoor & Oudshoorn in dat je online de informatie tot je neemt en de opdrachten zelfstandig uitvoert. Offline sluit je aan bij een training of heb je persoonlijke check-ins. Bij elke journey die je van ons volgt, hebben we een ideale planning vormgegeven. Zo zie je wat we per week adviseren en wanneer jij je contactmoment(en) hebt. Ook is in onze journey contact met andere deelnemers mogelijk. Kortom: een Learning Journey van Verschoor & Oudshoorn doe je zelfstandig, maar niet alleen.

De mix van online en offline is hard in ontwikkeling en nu beschikbaar voor hetDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wil je hier meer over weten of op de hoogte blijven wat de volgende thema’s zijn en wanneer ze beschikbaar worden? Laat het ons weten.

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht