076 549 84 21
Toon alle items

Groei en beweging houden je scherp en stilstand is achteruitgang. We leven in een tijd waarin ontwikkelingen in organisaties snel gaan en functies veranderen. Dat vraagt een leven lang leren. Wanneer organisatie hun medewerkers wil binden en boeien helpt het om ze ontwikkelperspectief te bieden. Hiervoor wordt vaak een persoonlijk ontwikkelplan opgesteld.

Een Ontwikkelassessment: startpunt voor ontwikkelperspectief

Een mooi vertrekpunt daarvoor is een Ontwikkelassessment. Dit is een grondige manier om in een dag in kaart te brengen wat iemand in huis heeft aan kwaliteiten, vaardigheden, eigenschappen, drijfveren en denkkracht. Ook beoordelen we met onze Ontwikkelassessments de leerstijl en de mate van veranderbereidheid. We kunnen op basis van deze informatie een inschatting maken van wat iemand nodig heeft om de volgende loopbaanstap te zetten. We geven eerlijk aan wanneer zaken niet of minder goed ontwikkelbaar zijn. Het gaat bij een Ontwikkelassessment altijd om een gerichte vraag. Denk daarbij aan de kans van slagen voor de stap van teamleider naar afdelingsmanager, van projectleider naar operationeel manager of een stap richting commercie. Hierin zit een fundamenteel verschil met een Loopbaanassessment waar meer in de breedte gekeken wordt naar mogelijkheden. In alle gevallen zijn wij goed op de hoogte van de context bij de opdrachtgever. Daar staat of valt een gedegen advies bij.

Een Ontwikkelassessment: het programma

Net als bij alle types assessment zetten we goed gevalideerde instrumenten in. Het programma van ons Ontwikkelassessment bestaat in de basis uit 3 onderdelen:

1. Vragenlijsten en tests
2. Praktische opdrachten (rollenspel, presentatie, simulatie etc.)
3. Interview

Dit programma kan online, offline of in een combinatie hiervan worden doorlopen. Dit stemmen wij altijd af met de organisatie en de kandidaat. Afhankelijk van de gekozen vorm duurt een assessment een halve of een hele dag. Bij ons wordt het Ontwikkelassessment afgenomen door een A&O Psycholoog (aangesloten bij het NIP). 

Meer weten over het proces van dit type assessment, of wat je kunt verwachten als kandidaat? Vraag Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.de informatie aan.

Een Ontwikkelassessment bij Verschoor & Oudshoorn?

Wat kun je nu allemaal verwachten van het programma bij een Ontwikkelassessment?

  • Persoonlijke aandacht en begeleiding door de adviseur
  • De mogelijkheid om vragenlijsten thuis voor te bereiden om de dag zelf minder intensief te maken
  • Bij een programma van een hele dag bieden we een heerlijke lunch
  • Laagdrempelig en goede sfeer op ons kleinschalige kantoor
  • Werken met professionele acteurs

Wat levert het Ontwikkelassessment op?

Ons Ontwikkelassessment levert een heldere rapportage gebaseerd op ons vijf krachtenmodel met:

  • Een professioneel profiel met jouw sterke kanten en ontwikkelpunten
  • Concrete tips en een aanzet tot een ontwikkelplan
  • Testresultaten waarop de conclusies gebaseerd zijn

Wil je meer weten over onze assessments, of heb je interesse in een vrijblijvende kennismaking? Wij horen graag van je!

 Voorbeeldrapport Aanvraag Assessment  Vrijblijvend Intakegesprek