076 549 84 21
Toon alle items

Ben je klaar voor de volgende stap in je carrière? Misschien heb je het gevoel dat je vastloopt, zoek je naar verdere groei, of verlang je naar helderheid over je passies en mogelijkheden. Het vormgeven van je loopbaan kan een uitdaging zijn, maar loopbaanbegeleiding biedt een waardevolle oplossing. In dit blog geven we jou inzicht in wat loopbaanbegeleiding inhoudt, waarom het interessant kan zijn en welke voordelen het je biedt.

Wat is loopbaanbegeleiding?

De naam ‘loopbaanbegeleiding’ zegt eigenlijk al wat het inhoudt. Met loopbaanbegeleiding, ook wel loopbaancoaching genoemd, word je als professional begeleid in je loopbaan. Het doel ervan is om je te begeleiden bij het verkennen, plannen en ontwikkelen van je loopbaan. Dit met als doel dat je weloverwogen beslissingen kan nemen over je loopbaan en om meer voldoening en succes in je werk te bereiken.

Waarom loopbaanbegeleiding?

Voel je je niet meer op je plek? Misschien merk je dat je in vergaderingen of gesprekken met collega's of leidinggevenden niet gehoord wordt. Misschien sluiten je taken niet goed aan op wat je graag doet. Of je bent tevreden op je werk, maar je mist uitdaging. Wat het probleem op de werkvloer ook is, als je baan of werkomgeving niet meer bij je past, kost dat enorm veel energie. Je wilt groeien, een stap vooruitzetten in je carrière.

Herken je jezelf hierin? Dan kan loopbaanbegeleiding de oplossing zijn. Je kan ook zelf proberen de problemen aan te pakken waar je tegenaan loopt, maar dat blijkt vaak niet zo eenvoudig te zijn als het lijkt. Door met een deskundige psycholoog en loopbaancoach te sparren, ontdek je wat jou drijft, wat je ambities zijn, en wat je nodig hebt om deze in je werk te realiseren. Het biedt je helderheid en mogelijkheden, opties waar je zelf nog niet over na had gedacht. Zodat jij effectief en op een duurzame manier stappen kunt zetten in jouw loopbaan.

Het komt soms ook voor dat je werkgever je een loopbaanprogramma wil aanbieden. Door de ambities en talenten van medewerkers in kaart te brengen, kan een werkgever het maximale uit zijn team halen. Het levert dus voordelen op voor zowel de professional als de werkgever.

Wat levert loopbaanbegeleiding op?

Loopbaanbegeleiding biedt diverse inzichten en voordelen voor professionals. De belangrijkste lichten we graag toe.

 • Zelfbewustzijn
  Loopbaanbegeleiding zorgt ervoor dat jij jezelf beter begrijpt. Na het volgen van het programma weet je precies wat je sterke punten, waarden, ambities en doelen zijn. Dit inzicht is erg belangrijk voor het nemen van beslissingen in je loopbaan.
 • Carrièregroei
  Loopbaanbegeleiding helpt je bij het identificeren van groeimogelijkheden in je carrière en het ontwikkelen van strategieën om voortuitgang te boeken.
 • Besluitvorming
  Loopbaanbegeleiding biedt tools en begeleiding om weloverwogen beslissingen te nemen over je loopbaan. Denk aan het veranderen van je carrièrepad, het nastreven van promotie of het starten van je eigen bedrijf.
 • Vaardighedenontwikkeling
  Ook kan loopbaanbegeleiding je helpen bij het versterken van vaardigheden die je nodig hebt om je carrièredoelen na te streven.
 • Omgaan met uitdagingen
  Ervaar je uitdagingen op het werk, zoals stress, conflicten, of het vinden van een goede balans tussen werk en privé? Dan kan loopbaanbegeleiding ondersteuning bieden om dit aan te pakken.
 • Ontdekken van nieuwe mogelijkheden
  Loopbaanbegeleiding helpt je ook bij het verkennen van carrièrepaden die passen bij jouw interesses en ambities, waar je zelf wellicht nog niet bij stil had gestaan. Bijvoorbeeld omdat deze opties buiten je huidige vakgebied vallen.

Hoe werkt loopbaanbegeleiding bij Verschoor & Oudshoorn

Ben jij toe aan een volgende stap in je loopbaan? Verschoor & Oudshoorn biedt loopbaanbegeleiding en -advies op maat, zodat jij als professional de volgende stappen kunt zetten in jouw carrière en leven. Om jou hierbij zo goed mogelijk van dienst te zijn, bieden we verschillende loopbaanprogramma’s aan die jou concrete handvaten geven om je loopbaan zo passend en effectief mogelijk in te richten. Tijdens deze programma’s kun je sparren met zowel loopbaanbegeleiders als psychologen over jouw groeimogelijkheden, zodat jij echt duurzame meters kan maken.

Loopbaanassessment

Wil jij zelf de regie kunnen nemen en duurzame keuzes kunnen maken in jouw loopbaan? Dan is een loopbaanassessment iets voor jou. Dit assessment duurt een halve tot hele dag, waarin we een kort en krachtig programma doorlopen om op een snelle maar efficiënte manier aan de slag te gaan met het vinden van de juiste richting in jouw loopbaan. Aan het einde van dit programma kom jij thuis met helder advies en een duidelijke richting voor jouw loopbaan.

Loopbaancoaching

Zoek je begeleiding in het maken van duurzame keuzes en een goed plan van aanpak? Dan is loopbaancoaching wat voor jou. Het programma bestaat uit zes sessies en duurt vier tot zes maanden. Tijdens het programma kom je erachter wat écht bij jou past en hoe je jouw drijfveren en ambities concreet kunt vormgeven. Dit zodat jij een baan kunt vinden die bij jou past, zodat je vol energie, voldoening en plezier je werk kunt doen, ook voor de langere termijn.

Loopbaanadvies

Wil jij jezelf graag verder ontwikkelen en daarbij jouw loopbaan onder de loep nemen, maar weet je niet zeker welke begeleiding het beste bij jou past? Vraag dan een vrijblijvend intakegesprek aan. Tijdens dit gesprek sparren we samen om te kijken welke richting het beste bij jou en jouw situatie past, zodat je gericht en efficiënt bezig kunt zijn met jouw professionele groei.

 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.