076 549 84 21
Toon alle items

Veerkracht is in onze ogen het onmisbare fundament voor jou als persoon én als professional. Het draait om het vermogen om stevig en ontspannen te blijven, zelfs als de omstandigheden veranderen. Balans is de sleutel, en als je veerkrachtig bent, weet je precies wanneer je moet meebewegen en wanneer je juist je eigen koers moet varen. Het is als een dans tussen flexibiliteit en het trouw blijven aan je eigen waarden en behoeften. Ja, het klinkt misschien als een cliché, maar het is waar: balans is cruciaal. Verandering is onvermijdelijk, en we hebben zelfs een beetje druk nodig om vooruit te komen. Vergelijk het maar met lopen: als je je niet afzet tegen de grond, kom je geen stap verder.

Veerkrachtige mensen hebben zelfinzicht: ze kunnen de oorzaak van hun problemen identificeren. Ze weten hoe ze met hun emoties moeten omgaan, blijven kalm in stressvolle situaties en blijven met beide benen op de grond staan. Een belangrijk onderdeel is de zogenoemde 'locus of control'. Dit betekent dat je de overtuiging hebt dat je in staat bent zelf invloed uit te oefenen op de situatie. Veerkrachtige mensen richten zich niet alleen op problemen en tegenslagen, maar ze investeren ook in het voeden van hun passies en nieuwsgierigheid. Veerkracht vereist moed, het durven nemen van risico's en het motiveren van jezelf. Nog zo'n cliché, maar het is waar: niemand anders doet het voor je, alleen jijzelf kan echt voor jezelf zorgen.

Wat betekent veerkracht?

Het opbouwen van veerkracht vergt tijd; je moet hard werken om uiteindelijk minder hard te hoeven werken. Gelukkig zijn er een aantal ingrediënten die bewezen bijdragen aan veerkracht. Deze omvatten zelfvertrouwen, het aanleren van effectieve strategieën, zorgen voor voldoende fysieke en mentale energie, emotieregulatie en aanpassingsvermogen.

Het is essentieel om te weten waar je sterke en zwakke punten liggen. Vaak zijn deze twee met elkaar verbonden: onder druk hebben we de neiging om te overdrijven in wat we goed kunnen, we schieten door in onze talenten.

Als je weet wat jouw neiging onder druk, dan kan je jezelf trainen in het herkennen van jouw gedrag. Zo kan je gaan anticiperen in plaats van reageren en dat maakt je flexibel. Het is handig als je dan inzicht hebt in de verschillende strategieën die je kan inzetten. Kort gezegd kan je de volgende stelregel hanteren: kan je iets veranderen aan de situatie? Kom in actie en los het probleem op. Ligt het buiten je eigen macht? Check eerst of dat écht zo is en vang jezelf dan emotioneel op.

Ons brein is zo bedraad dat negativiteit tot wel zeven keer intenser binnenkomt en langer in ons systeem blijft hangen. Dit verklaart waarom er zoveel dankbaarheidsdagboeken worden verkocht: je kunt jezelf trainen in positief denken. Het is een proces van bewustwording en actieve keuzes maken om je mentale veerkracht te versterken.

Het versterken van je veerkracht is absoluut van essentieel belang, zowel voor jou als professional als voor jou als persoon. Gelukkig zijn er diverse manieren om hieraan te werken. Wij bieden verschillende vormen van training en coaching, zowel afzonderlijk als in combinatie. Als je geïnteresseerd bent in meer informatie of gewoon eens wilt sparren met ons, aarzel dan niet! Je kunt ons bereiken via 076 - 549 84 21 of laat hieronder je gegevens achter, dan nemen wij contact met jou op.

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn hierop van kracht.