076 549 84 21

Coachprogramma Teamleiderschap

Duurzame teamperformance met authentiek leiderschap

Het belang van goede samenwerking in teams wordt nu en in de toekomst steeds belangrijker. Sterke teams zijn beter in staat om in te spelen op interne en externe veranderingen en de wensen en eisen van stakeholders. Dit vraagt niet alleen veel van teamleden, maar ook van de teamleider of -manager. Hoe haal je het beste uit je mensen en breng je jouw team structureel naar een hoger niveau? En hoe verbind je de organisatiedoelstellingen aan hun eigen professionele ontwikkeling en ambities?

In het coachprogramma teamleiderschap ontwikkel je op basis van authentiek leiderschap de essentiële managementvaardigheden die hiervoor nodig zijn. En je leert met situationeel leiderschap te sturen op teamontwikkeling, zodat jouw team de stap maakt naar duurzame teamperformance. Je vergroot jouw impact en die van jouw team.

19021 VO Visuals DEF Update LR 02 TO laag

Onze aanpak bij het coachprogramma Teamleiderschap

In het programma versterken we eerst jouw persoonijk leiderschap, om daarna het lerend vermogen en de prestaties van het team te verbeteren. Met behulp van Insights Discovery gaan we op zoek naar zelfinzicht, jouw belangrijkste kernwaarden en drijfveren en de manier waarop deze tot uiting komen in leiderschap. Ook leer je hoe je op basis van stijlvoorkeuren van jouw teamleden kunt aansturen op basis van motivatie en competenties. We gebruiken de teamtheorie van Lencioni voor meer inzicht in teamontwikkeling en teamfasen.

Het programma bestaat uit 10 sessies en duurt 6 tot 9 maanden. We werken met praktijkopdrachten en vaste contactmomenten tussen de sessies om jouw voortgang te bespreken. Je wordt voortdurend gestimuleerd om nieuwe kennis en vaardigheden toe te passen in de praktijk. Tussentijds en na het traject evalueren we jouw vooruitgang en onze samenwerking, zodat we altijd aansluiten op jouw leercurve en -behoeften.

Wat levert het coachprogramma Teamleiderschap jou op?

  • Je versterkt je leiderschap en vergroot je impact 
  • Je kan situationeel inspringen op de behoeften van teamleden en de verschillende fasen van teamontwikkeling 
  • Je leert sturen op de motivatie en competenties van de teamleden, zodat zij in hun kracht worden gezet

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer over teamontwikkeling en teamleiderschap

Meer weten over onze andere coachtrajecten?

Aanmelden of vragen over Teamleiderschap?

Laat hier je gegevens achter en wij nemen binnen één werkdag contact met je op voor een vrijblijvend intakegesprek.

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn hierop van kracht.